Rejsebeskrivelse EM 2006.Bauer Teams deltagelse ved EM (FISTC) i St. Ulrich am Pillersee i Østrig. I kl. C med 4 hunde på distance, fredag og lørdag 10,5 km og søndag på ca. halv distance. I front: Happy og Maxim bagerst: Morris og Thor


Teamet blev desværre kun nr. 11 og Lars nr. 28 ud af 36 startende. Jan Erik var ikke tilfreds!

Tirsdag D. 14. februar kl. 05 var det afgang fra Finderup - af sted mod Schlüsselfeldt i Tyskland, som var vores planlagte overnatningssted. Alt klappede for vores vedkommende med at komme af sted, men da vi skulle følges med Annette og Lars og mine forældre Inge og HP, gik det ikke helt efter planen. Annettes Jeep meldte 2 dage før afgang, at der skulle reservedele til og disse var ikke på lager. Derfor holdt vi samråd og vi 2 hold valgte at vi rullede i forvejen og at Annette og Lars ville følge efter op ad dagen så snart bilen var fikset.
Vores mål var at være fremme (ca. 975 km) ved 17 tiden og trods en enkelt kø ved Hamborg så tiden rigtig fin ud. Hundene nød lufteturene og Zara og Zander var yderst sympatiske og krævede ikke andet en "råhygge i bilen". På vej over Kassel bakkerne mærkede vi meget ujævn vej og fandt så desværre ud af, at vores ene bagdæk var helt smadret!! (Helt væltet i kasserne). Så pause med dæk skift, heldigvis havde vi fået vinterdæk på vores reservehjul, så efter en lille times bøvl med ophæng der sad FAST osv. Var vi alle glade igen og på rette vej igen. Kl. 19 kørte vi så af motorvejen ved Schlüsselfeldt og "shit" nu var det totalt det samme med bilen igen! Det var ikke til at bære - men det andet bagdæk var nu også røget!! Ved hotellet fik vi luksus behandling, de ringede til en lokal dækimportør med vores problem og vi fik straks tilbage melding at næste morgen var der dæk klar til os!! Hvor var vi lettede, der var meget langt hjem og da vi gerne skulle være fremme i Østrig denne dag (onsdag) for at være klar til vet. tjek og diverse indkvartering på pladsen, havde vi jo ikke meget tid at "rutte" med! Annette og Lars var kommet af sted ved middagstid og nåede os på hotellet ved midnatstid ved vores natluftning. Så var vi samlet igen. Efter et godt "morgenfoder" hoppede Jan Erik og jeg med bilen 7 km til en lille nabo by, hvor vi skulle have nye dæk! Vi valgte efter anbefaling af dæk eksperten at købe 4 dæk, så var vi helt sikrede på det felt! Op med tegnebogen og af sted igen mod hotellet efter traileren og så mod Østrig kl. var nu ca. 10. På vej mod sneen…. Hov - hvad var det der dinglede under Annettes Jeep - nåååe det var bare lige oliefyret de var ved at tabe, på med det med strips og afsted.
Hygge på legepladsen i ventetiden! Endelig i Østrig


Vi havde hjemmefra hørt meget om sneforholdene i Østrig, som lød på alt fra snekaos til sammenstyrtede tage. Vejforholdene var nu super fine og helt ryddet for sne. Landskaberne bar tydeligt præg af at der i området var kommet meget sne weekenden før. Der lå masser af dejlig sne. Da vi ankom onsdag kl. ca. 14 i St. Ulrich am Pillersee var der 1 1/2 m. sne og tøvejr. Så tøvejret tænkte vi ikke meget over. Resten af dagen bød nu på hygge med hundene og familien samt udpakning. Vi havde booket 2 nye store lejligheder ved en familie med et stort hus, så vi havde rigtig god plads til at børnene kunne boltre sig. (Zara nød af der var den sødeste lille kat, Golddigger). Zander fik endda sit eget værelse i Annettes og Larses lejlighed. Vi fik melding om at Jan Eriks forældre, Lisbeth og Knud Erik var vel ankommet efter direkte kørsel til byen kl. 19. Dejligt med familie opbakning, ekstra handlere og børnepassere til løbet. Ved natteluftningen begyndte det at regne!
Zander og Morris ved huset

På vores p-plads ved huset i St. Ulrich am Pillersee


Torsdag: Vi stod op til regn! Det var nu dagen for veterinærtjek af hunde og pladsfordeling på stakeoutpladsen, samt startliste og nr. vesteuddeling og åbningsceremoni. Ud på pladsen og hilse på de andre danskere og andre mushervenner samt finde vores pladser, som var rigtig fine med god plads. Det regnede hele dagen så vandet lå nu ovenpå sneen!!! Åbningsceremonien blev delvis aflyst pga. vand og hele dagen kørte arbejdere med store gravemaskiner for at flytte sne og lede vand væk fra pladsen og tilkørselsveje. ØV - regn har vi nok af i Danmark! Det var dybt frustrerende at stå og se på al den dejlige sne som nu blev våd og tung. Vi valgte Happy og Maxim og Thor og Morris ud som vores deltagende 4 spand. Dette fandt vi dog hurtigt ud af, efter 1. heat, var en fejldisposition da sporet jo var tungt og ikke godt til store tunge hanner! Vi valgte efter råstyrken, da sporet var udskrevet til 10,5 km. Lars fik lov til at låne Czar, som på trods af sine 10 år var i top træning.
Stake out pladsen midt i byen Vores bil og trailer på stake out pladsen


Fredag: På pladsen var alt meget vådt (store søer af vand på pladsen!!). Der var nu fint vejr med sol men stadig faretruende + grader. Jan Erik skulle starte som nr. 4, med et minut mellem de 36 startende hundespand i 4 hundeklassen. 1/2 time før Jan Erik skulle kører (12.03) valgte dyrlægeteamet at rykke starten for 4 hunde klassen 3 timer (til 15.03) pga. sporets beskaffenhed (det var alt for blødt) samt at der var for varmt for hundene i solen. Løbsledelsen ville i pausen prøve at kører igennem sporet med pistmaskinen, men det blev ikke godt! Vi var ellers helt klar og opsatte så det påvirkede Jan Erik meget psykisk og at hundene lå og pustede i traileren af stress og varmen gjorde det ikke bedre!! Vi fik dog beroliget hundene og fik slappet lidt af og fik snakket med udenlandske venner. Start og målområdet var fint med gode oversigts forhold. Klar og GO! Starten for Jan Erik og hundene gik fint. Gennemløbet gik ikke godt. De første 3 km var sporet fint, herefter blød smadret sne. Hunden sank 5-10 cm ned ved hver skridt, og det var her at det ville have været helt perfekt med 4 lette hurtige hunde!! Hundene kom dog fint galoperende i mål - flot i mål! 10,5 km - alt for lang efter vores mening til disse vejr og spor forhold!! Jan Erik var kun nr. 17 efter 1 heat! Han var noget skuffet og Lars hylede om at han ville have pengene tilbage da han kom i mål. Han mente der var bedre spor at finde hjemme på markerne!! Uzo (Larses store wheel han hund) havde totalt trådt igennem sneen og var snublet flere gange og blev derfor bange for at løbe. ØV dag - men ens for alle. Hjem og vokse slæder! Fredag aften var der musher spisning og hygge i teltet på løbspladsen.
Jan Erik er her lige kommet i mål
Vores private tidstager og kamera hold


Lørdag: Fra morgenstunden var der noget koldere, men igen kom der hurtigt sol og tøvejr! Jan Erik kørte et rigtigt fint gennemløb (5 min hurtigere) trods det stadig ikke perfekte spor - som dog i nattens løb var blevet trykket lidt bedre af pist maskinerne ved frostgraderne. Han rykkede 5 pl. Op, som klassens eneste til en 12. plads. Lars lå stadig 28 dog kørte han 3 min hurtigere. Humøret steg nu et par grader igen efter at hundene kunne udfolde sig og yde deres bedste! Ungerne var glade for at det kunne lade sig gøre at røre ved sneen nu uden at blive plask våd!! Det kunne lade sig gøre at kælke… Resten af dagen bød på at vokse slæde og hygge ved huset. Zander, Jan Erik og Lars byggede en flot sne iglo ved siden af vores stakeout, og hundene fulgte interesserede med.
Zara og morfar lige kommet tilbage fra heste besøg hygge ved huset


Søndag: Samme vejr - mildt og sol. Derfor valgte løbsledelsen nu at afkorte distancen til ca. 5 km!! Jan Erik kørte nu løbets 3. hurtigste tid og rykkede endnu en plads op, men desværre var det ikke nok til at rykke ind i top 10, som vi nu kørte efter. (manglede 6 sek.) Derfor sluttede vi som nr. 11. Lars havde en pæn tid midt i dagens felt, men sluttede som 28. Vores mening var, at der skulle være kortet af distancerne fra dag 1. Dog til ca. 7 - 8 km.(evt. D sporet). Alle kører meget hurtigt på ekstremt korte distancer. Men det er hundenes ve og vel der står øverst og ikke at man har vedtaget på en gældende generalforsamling at man nu vil op på gamle lange distancer næsten uanset vejr og vind! Byen var ikke rustet til at bearbejde et løbspor, efter så kraftigt et snefald og herefter så meget regn. Sporet krydsede flere offentlige veje, som under løbet og af kraftig sol lørdag - blev kørt fri af sne.
Søndag aften spiste Danmark teamet sammen på en lokal restaurant, det var rigtig hyggeligt inden alle drog hvert til sit og hjemad igen.

Zander og Julie hygger sig
Taktik møde undervejs i løbet - det er vigtigt hygge på løbspladsen i Danmark lejren

Vi kunne desværre ikke få lov til at træne der nede efter løbet. Vi havde ellers regnet med at hundene skulle ud tirsdag og torsdag! Og der var energi på igen fra tirsdag!! Derfor valgte vi at rejste hjemad en dag før beregnet - torsdag så vi kunne nå hjem til weekendens træning. Vi kørte op ad torsdag kl. ca. 9.30. Vi valgte at sove i Kircheim i Tyskland. Her fik vi et godt aften måltid og vi hyggede på værelserne. Hundene var tilpasse med at få lidt ro og foder på stake outen. Efter morgen maden fredag kørte vi på motorvejen igen og for Zanders skyld kørte vi efter Disney tid fredag aften og vi var hjemme kl. 18.45!! Hjemturen gled perfekt!
Samlet set gik turen fint, Zara (1 ½ år) var nem i bilen, vi holdt kun pause hver 5. time som planlagt! Zander er bare en "ørn" til det med hundeture - spændende om interessen holder! Hvalpene Odin og Spoon klarede turen rigtig flot i traileren og med de mange indtryk til løbet.

Så nu venter et nyt års træning forude med indkørsel af vores 2 unghunde. Så må vi se om der er medaljer i sigte til næste år!?! Vi håber og satser men nemt er det jo ikke!
Februar 2007 skal vi til Auronzo i Italien og kører VM. Her håber vi på at deltage begge to for 1. gang. Planlægningen og bookning er i gang. Træningslejr er med i planlægningen evt. i Polen.

- OG VI GLÆDER OS ALLEREDE!

Zara 1 1/2 år   Zander 6 år

Kære hundevenner og familie tusind tak for endnu en god tur med masser af gode oplevelser.

Mange hilsner fra

Bauer Team

V/Birgitte og Jan Erik, Zara og Zander
Bauer Pedersen
Hr og fru Bauer Team i front og Zander bagved der kælker