Gå til billeder & rejseberetning fra 2002/03 - HER !!

Rejseberetning
Nordisk Mesterskab 8.-9.-10. februar 2002, Åsarna Sverige
Med afrejse fra Frederikshavn MANDAG aften kl. 22.30, med Göteborg som 1. mål var vores tur mod dette års højdepunkt NM i Åsarna endelig sat i gang. Vi havde planlagt at rejse med Annette B. Hansen og Lars Bundgård, da Lars også skulle deltage ved NM, med vores 2 hunde Nanoq og Bojar samt deres egne 2 hunde Ofelia og Uzo. Om bord på færgen mødte vi så også Birthe og Gert Kronholm og vi valgte alle at følges ad så godt vi nu kunne. Sejlturen forløb uden problemer og vel i land kl. 1.45 fik vi hurtigt stemplet alle vores hundepapirer i tolden. 

Kl. 02.15 kørte vi alle ud af Göteborg med afgang mod 1. luftetur i Alingsås. Hundene hurtig ud på håndliner og tisse og strække ben og så ind igen og videre. Turen forløb fint med udmærket føre med et par + grader. Vi kørte efter at nå til Filipstad, men omkring kl. 05.00 kørte vi ind i regnvejr og efter yderligere en times kørsel var vi alle var ved at være godt trætte. Vi havde små 30 km til Filipstad, men vi valgte at holde ind og sove en times tid og herefter så lufte hunde og køre videre. 

Det hjalp godt på alle med en lille lur, og med det nu også var ved at blive lyst, var alle klare til yderligere kilometer på regnvåde svenske veje. 

Resten af vejen forløb godt, og vi var fremme ved Kvarnsjö Camp (15 km syd for Åsarna) kl. 16.30 efter lidt mas med at komme op ad en fæl bakke op til campingpladsen. 

Så brugte vi TIRSDAG aften på at få pakket ud, aftensmad for os og hunde, indkvartering og hygge i vores lejlighed, hvortil Annette og Lars havde lejet et ekstra soveværelse lige ved siden af. Hundene havde det godt og nød rigtig sneen. Snehøjden var ca. 50 cm. Tirsdag aften ankom Karen H. Larsen også til Kvarnsjö Camp med sine 12 hunde, - alene i bilen, godt gået Karen.
ONSDAG stod på hundetræning som det vigtigste punkt for dagen og en tur til Åsarna for at bese sporet. Med sol fra en skyfri himmel kørte Jan Erik og jeg ud på ski for at bese området og lægge et spor for os selv og hundene på det i forvejen tilkørte scooter spor. Herefter pendlede Jan Erik og Lars en tur på slæderne sporet rundt (ca. 5 km) for nu at huske ruten, jeg løb igen med på ski og vi nød det rigtig i den flotte natur. Herefter klargjorde vi alt grej og hunde, og sendte Jan Erik afsted først, og Lars skulle køre umiddelbart efter, for skulle han få problemer eller miste spandet kunne Jan Erik så hjælpe… Efter 15 meter mistede Lars desværre spandet og hundene løb afsted.
De valgte nu selv deres vej og da Jan Erik mødte Lars løbende på ruten gik det meget stærkt med at komme hjem efter hjælp. Vores hunde kom på stake-outen og Jan Erik løb afsted - ud til Lars. Jeg vandede hundene og Annette kørte ned af bakken i bil for at se spandet ikke kom ud på en større vej. Jeg sprang over i receptionen for at få fat i en snescooter og hængende bagpå Keld (ejer af Kvarnsjö Camp) kørte vi fuld fart ud af sporet. Ude i skoven mødte vi Jan Erik som jeg fik bagpå og afsted igen. Lidt efter mødte vi Lars men da der jo er begrænset plads på en scooter, måtte vi suse forbi. Det var nemt at følge sporet af hundene og OT-slæden og den fik ikke for lidt, men væk var hundene…

Keld grinede højlydt og morede sig noget over os danskere, og pludselig sagde han at de nu var løbet ned mod byen. Med tusind tanker og billeder i hovedet med biler, hængte hunde og alt andet kørte vi videre, intet anende om at byen var hvor vi boede med 15 huse, 10 biler og 20 snescootere og ikke en by som i Danmark. Og se sagde han og grinede igen, så nu er de løbet ned mod vejen vi bor på…. Efter et par sving kom vi ud på den brede fastkørte vej så sporet efter hunde og slæde var ikke nemme at se og vi susede ned ad, kiggende ind til hvert et hus vi kom forbi, efter et tabt hundespand. 
DER var de jo stående på stak-outen, hvor de havde været i de sidste 10 min. uden en skramme og med en hel slæde. Der blev uddelt knusere både til Keld for den heftige tur på snescooter og alle hundene. Keld kendte skoven og sagde de ca. havde løbet en 5-6 km. Fin træning!!! Men han var nu benovet over de danske hunde selv kunne træne, og der gik også lidt tid før han ville tro på at der ikke havde været et spand ude på denne rute før Lars's ! Det var nu spænding nok for den dag og aften…

TORSDAG var dagen for tidlig fodring, ekstra vanding, voksning af meder, dyrlæge kontrol af hunde og mushermøde i Åsarna skicenter. Efter igen en dag med høj sol, kørte vi afsted til Åsarna til dyrlæge kontrol kl. 18.00. Det var her dejligt at hilse på de andre deltagere og mærke at nervøsiteten så småt begyndte at melde sig. Pludselig smuttede lågen til Ofelias box op og ud sprang hun og løb. Panik, Annette og jeg satte efter i en retning og Lars og Jan Erik gik den anden vej. Annette løb hen over noget is og "smut" ned røg hun. Ofelia løb op mod Skicentret og stoppede her op ved en pige som selvfølgelig holdt hende til Jan Erik kom. Igen en vellykket afslutning men med en forstuvet fod for Annettes vedkommende…

Dyrlægekontrollen gik fint, de sagde vi havde nogle meget smukke hunde i fin foder stand, og det er jo altid dejligt at få at høre.


Løbsdagene:
FREDAG
morgen blev der vandet hunde kl. 6.30. og vi kørte mod Åsarna. Vi var de første der ankom til de 2 tillavede stake-out pladser kl. 8.15 , så vi havde frit valg til en god plads til bilerne og traileren. 
Jan Erik havde lidt is i maven og gik for sig selv og klargjorde slæde og skagler. Kl. 10.02 gik det løs. Jan Erik fik en god start og et nogenlunde gennemløb på tiden 21.46. Dagens 4 plads. Adjack løb ikke helt tilfredsstillende han gav sig ikke helt. Lars fik også en god start og gennemløb og holdt sig på slæden hele vejen rundt, på tiden 27.35. Herefter skulle vi så se hvalpe ved Ola Olavsson og Pia Ångstrøm. Vi havde hjemme fået tilsendt billeder og stamtavler. Og det var dejlige hvalpe. Vi købte en 4,5 måneders han hvalp Tyr, efter de gode Tex-linier, han blev dog i aftenens løb omdøbt til Thor. Annette og Lars købte en 14 ugers hvalp, Kul, også efter disse linier. Han blev omdøbt til Fenris.

Fredag aften blev der vokset slæder, lagt taktik og set video af dagens starter samt nusset hvalpe.
LØRDAG gik det løs igen, efter samme plan - fuld fart frem trods kraftigt snevejr, og med en noget bedre tid for Jan Erik på 21.29 lykkedes det ca. 30-40 sek. at nå 3. pladsen. Herefter kom sidste års Europamester Atle Eikevik blæsende ind, så var det igen en 4. plads. Jan Erik var noget utilfreds da Adjack kun gav fuld gas de første 3 km, men vi håbede på mere power på sidste dagen. Lars's gennemløb forløb fint, her med en tid 1. sek. hurtigere på 27.34 til en 20. plads. Hjem og vokse slæder.

Lørdag aften var der så fælles spisning i Åsarna skicenter, hvor vi hyggede os med godt mad og vores nye norske venner Atle og Ann Helen. Her blev der snakket træning, voksning, hunde og alt andet. Hvilket resulterede i at Jan Erik valgte at vokse om da vi kom hjem, til højere temperaturer.
SØNDAG morgen bød igen på høj sol, endda med + grader, så vi valgte den rigtige voks. Jan Erik kom godt fra start men igen 3 km ude begyndte Adjack at slappe lidt af. Sporet var noget tungere pga. lørdagens snefald og dagens sol så dagens tid blev 22.49. total nr. 4 og klubmesterskabet på slæde i DSHK var hjemme. Lars kørte på 29.43 og blev nr. 20 udaf de 23 startende i 4 hunde klassen.

Mandag formiddag kl. 10, kørte vi fra Kvarnsjö i høj sol. Efter de første 250 - 300 km på fastkørt is, begyndte en 755 km's tur at få fart. Kl. ca. 22 holdt vi i Göteborg, hvor vi sov en time, luftede hunde og sejlede mod Danmark igen kl. 23.55 i hård vind. Kl. ca. 06 tirsdag morgen var vi igen hjemme i Finderup, hjemme ved Zander og igen en god tur rigere…med håb for revanche næste år. Tak for turen venner…

2003-rejseberetning, se HER !!

Denne side er sidst opdateret: 17. marts 2002/lf