Link til dette års højdepunkt EM i FISTC i St. Ulrich am Pillersee 2006, læs rejseberetningen og se billeder her.


Se billeder & rejseberetning fra 2001/02 HER
 

Rejseberetning
Nordisk Mesterskab Åsarna, februar 2003 & FISTC's VM i Werfenweng, marts 2003

Så står vi igen med en vel overstået løbssæson, godt mættede af en masse gode og spændende oplevelser med en masse dejlige hunde og rare mennesker. Netop hjemvendt fra årets højdepunkter Nordisk Mesterskab i Åsarna i Sverige og VM i Werfenweng i Østrig.
ÅSARNA
Dette års Åsarna tur var lidt af en prøvelse, da Jan Erik skulle starte løbet i 4 hunde klassen, samt køre på vores helt ny Danler slæde. Slæden blev da også kørt ind under Nordisk mesterskab, hvor vi 1. dagen fik lidt dyrt købte erfaringer med voksning af vores nye stenslebne ski til slæden. Vi havde simpelthen slet ikke nok voks på mederne, hvorfor skiene klæbede sig fast til sneen og Jan Erik måtte se sig passeret og placeret på en samlet 7. plads ud af løbets 22 starter efter 1. dagens gennemløb. Masser af voks og et døgn senere kom der noget mere gled på slæden og 2. heat sluttede med 5. pladsen. Men med ord fra en meget erfaren Danler-slæde kører, om at der stadig manglede voks, kom Jan Erik yderligere flere lag på og det gav fart i slæden, hvormed Jan Erik sluttede på en samlet 4. plads og med dagens næst hurtigste gennemløbstid. Vi måtte erkende at dette ikke blev året for dansk revance i 4-hundeklassen, Pia Ångstrøm kørte utrolig godt i år, og Marie og Helen Isralsson præsterede også et rigtig flot løb.
Tilfredse var vi dog ikke helt med os selv, men hundene havde gjort deres bedste og vi havde lært en masse om vores nye slæde som vi kunne gøre brug af til VM. Vi havde en rigtig god tur, hvor der også blev tid til at udveksle lidt hundeerfaring med vores svenske hundevenner, nyde den storslåede natur, råhygge om aftenen i hytten, samt masser af kram, klap og knus til hundene og så lige voksning, voksning og atter voksning. (Og nu virker det!).
WERFENWENG
En lille uge efter hjemkomst fra Sverige var vi igen rejse klar men denne gang til årets højdepunkt VM i Werfenweng i Østrig. Hundene var klar til nye udfordringer. 

ONSDAG
Onsdag d. 19/2, 1½ døgn og 1400 km senere stod vi alle midt i Østrigs smukke bjerge i høj sol. Hundenes humør var i top og hele familien fik flyttet ind i lejlighederne på den østrigske bondegård. (Annette og Lars samt mine forældre delte en stor lejlighed, og Zander, Jan Erik og jeg boede lige ved siden af).

TORSDAG
Torsdag tog vi ned på løbspladsen for at se på forholdene, bese sporet og melde vores ankomst af Jan Eriks og Lars's 4 hunde spand og få løbspapirerne udleveret. Torsdag var også dagen, hvor der var dyrlægekontrol af samtlige 1200 deltagende hunde. Vi valgte at starte dagen med en tur på langrendsski på den 8,5 km lange løbsrute. Her blev der snakket spor og lagt lidt taktik. De danske hunde gik fint igennem dyrlægekontrollen, der var i alt 4 startende spand fra Danmark. 2 stk. 6 hunde spand (Steen Andersen og Jan Pedersen) og vores 2 4 hunde spand. Så det var ikke meget vi fyldte op ved åbningsceremonien torsdag aften, som blev afholdt på pladsen med flag, fakler, og præsentation af de kørende mushere på storskærmen. Men vi bredte os så meget vi kunne!! Zander var vildt interesseret i det hele og bar da også vores eneste fakkel, pave stolt og under opsyn.
FREDAG
Godt nervøse og spændte var vi fredag morgen klar til 1. heat uvidende om at løbsledelsen havde valgt at afkorte sporet med ca. 1,5 km pga. de varme vejrforhold. Ikke helt tilfredse modtog vi startlisterne, hvor vi kunne se at Jan Erik skulle starte 3. sidst ud af de 61 startede spand i 4 hundeklassen. Jan Erik var noget skuffet, da vi ved hvad sol og ca. 100 hundespand kan gøre ved et godt pistet slædehundespor. Heldigvis valgte løbsledelsen at rykke starten af 4 hundeklassen 1 time, hvor de brugte tiden til at køre med pistmaskinen på ny og for at få solen lidt længere ned på himlen. Endelig blev det starttid og gennemløbet gik efter planen med god fart, indtil hundene valgte den afmærkede vej til højre, hvor Jan Erik efter bedste overbevisning mente at skulle ligeud og herved væltede i den høje sne udenfor sporet. Lynhurtigt oppe og i gang igen kunne Jan Erik så erfare at ruten var blevet kortet af til de 7 km. Noget overrasket kom han i mål på en 3. plads med 20 sek. til 1. pladsen efter 1. heat. Lars (billede) måtte også en tur i sneen da en østriger stod og fotograferede midt på sporet, så det blev til 42. pladsen efter 1. heat.
 

LØRDAG
2. dagen starter man i den placerede rækkefølge, og Jan Erik kørte rigtig godt på løbets indtil nu hurtigste tid 12.50.7. 1. pladsen var hjemme, men skarp efter fulgt af italieneren Martini Massimo med 6,9 sek. Men der manglede jo bare lige 3. og sidste gennemløb. 
Lars havde også et rigtig godt 2. gennemløb, og rykkede op på 28. pladsen.

SØNDAG
Jan Erik startede så løbet søndag for fuld fart og kom rigtig flot i mål, men desværre blev vi slået af italieneren med 9,9 sek. Guldet var tabt. Lars kørte også godt på 3. heat og rykkede op på en sammenlagt 28. plads. Hjemmefra havde Lars håbet på en midt placering og det klarede han jo rigtig flot. Havde vi da bare været foruden vælte turene på 1. dagen, men vi har erfaret at skal et så stort løb vindes er man nød til at have 3 gode og fejlfri gennemløb. 
Den bedste vinder, og vi kommer stærkt igen.

Et rigtig godt professionelt arrangeret løb med 22.000 tilskuere var slut. Meget skuffede var vi søndag og mandag, men nu er vi begyndt at glæde os over vores sølvmedalje. 

Vores kære "bondekone" vi boede hos var pavestolt og bød på hjemmebrændt æblesnaps da vi hoppede ud af bilen efter afslutningsceremonien søndag aften. Vi fik en fin flaske i gave og hele den østriske familie var og fotografere og klappe hunde mandag formiddag. Vi sagde farvel til de smukke østrigske alper mandag middag, og kørte så til syd Tyskland, hvor vi og hundene fik et godt foder og fik en god nattesøvn, for friske at vende næsen hjemad mod det danske land. Onsdag aften var vi vel hjemme igen for at pakke ud og lægge nye planer for den kommende sæson.

Vi har haft en god brugbar sæson, hvor vi tydeligt kan se at vi har den rigtige træning, kombineret med rigtig fodring (HIKE hundefoder) og korrekt vanding samt en sammensætning af det rigtige hundemateriale. Fremtiden er stadig meget åben for os og vi ved at vi er på rette vej og er der næsten…
 

Planerne for sæson 2003/2004 er ved at blive lagt og allerede nu ved vi at der venter hård træning fra august til januar. I februar 2004 venter der nemlig et nyt Nordisk Mesterskab i Sverige, efterfulgt af et EM i Auronzo i Italien. 

Se billeder & rejseberetning fra 2001/02 HER

Denne side er sidst opdateret: 21. marts 2003/lf